ONS VLEES

Bij de Vleeschhouwerij werken we uitsluitend met hele en halve karkassen. Een ambachtelijke werkwijze waarbij de herkomst van het vlees van cruciaal belang is. We denken na over het leven van de koeien, varkens en kippen, over het transport, de slacht en het creatief gebruiken van het hele dier. We verwerken het vlees van kop tot staart. Want we willen allemaal een kleine ecologische voetafdruk achterlaten. Wij kiezen daarom bewust. Met liefde voor de dieren, met liefde voor de smaak.

Kiest u ook bewust?

ONZE KOEIEN

Onze koeien grazen op de grenzen van het dorp waar ook de Vleeschhouwerij staat. Ze leven op een prachtig duurzaam boerenbedrijf waar ze bij goed weer heerlijk buiten kunnen grazen. Binnen hebben ze een dik pak stro, wat zorgt voor een hoge levenskwaliteit. Geboren, gemest en geslacht in het prachtige Overbetuwe. Veel korter kun je de lijnen niet krijgen. En dat proef je terug in het vlees; dit is topkwaliteit, heerlijk mals en mager. Vlees van koeien met een mooi leven.

ONZE VARKENS

Mals en sappig varkensvlees van zorgvuldig geselecteerde boerderijen in heel Nederland. Dat is waar Pork Best voor staat. Op de boerderijen die Pork Best uitkiest, hebben de varkens een goed leven en is er veel aandacht voor hun gezondheid en welzijn. Omdat de varkens genieten van uitgebalanceerde voeding, is het vlees mals en smaakvol.

ONZE KIPPEN

Onze kip is een ambachtelijke, Hollandse scharrelkip die een goed leven heeft gehad. Duurzaamheid en dierenwelzijn zijn vanzelfsprekend voor de boeren die onze kippen grootbrengen. Van begin tot eind voldoen ze aan de hoogste kwaliteits- en hygiƫnestandaarden.

De kip heeft tijd om te groeien, krijgt plantaardig voedsel, vers water en is volledig antibioticavrij. Zo blijven onze kippetjes stressarm en gezond. En dat smaakt dubbel zo lekker.